SoNoRo Conac ajunge anul acesta la cea de-a X-a ediție, celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase spații dedicate muzicii clasice din țara noastră. Desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, SoNoRo Conac va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. La această ediție aniversară SoNoRo Conac dorește să reamintească că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile.
La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. „Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă”, declară Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac.
Concertele celei de-a X-a ediții SoNoRo Conac vor fi susținute de muzicienii Irina Mureșan (vioară), Alissa Margulis (vioară), Erik Schumann (vioară), Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel), Răzvan Suma (violoncel), Freddy Kempf (pian), José Gallardo (pian) și Cristiana Mihart (pian).
Continuitatea turneului SoNoRo Conac și aniversarea a 10 ani de existență a fost posibilă datorită sprijinului neîntrerupt al partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, sprijin care a permis organizarea de concerte ample, în locuri dintre cele mai diverse din țara noastră, de la orașe mari până la sate izolate, oriunde a fost descoperită o clădire de patrimoniu importantă, care merita să intre în atenția publicului și autorităților, pentru a se asigura conservarea și protejarea sa.
„În cei 10 ani pe parteneriat cu echipa SoNoRo, am călătorit pe aripile muzicii clasice în peste 100 de locuri legendare, în toată țara, vizitând conace, castele, case și grădini ale căror istorie și frumusețe ne-au inspirat. Zeci de mii de oameni au fost alături de noi în acești ani și ne bucurăm că am adus muzica în locuri inedite, în orașe mici sau în sate și comune. Am descoperit și am readus în atenție monumente de arhitectură care trebuie să beneficieze de prezența noastră, de grijă și prețuire. Am plecat cu gândul că acest proiect este despre a savura muzica și a descoperi o Românie culturală diversă, fabuloasă, dar credem că proiectul acesta a făcut mai mult decât atât, fiindcă este o sursă de visare, de regăsire de sine, de încredere în viitor, de speranță și solidaritate”, declară Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.
Programul celei de-a X-a ediții a turneului SoNoRo Conac este următorul:
9 aprilie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu, jud. Sibiu
10 aprilie – Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, jud. Cluj
11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mureș, jud. Mureș
12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor
15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad
16 aprilie – Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara, jud. Timiș
18 aprilie – Ateneul Român, București
19 mai – Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj
22 mai – Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș
28 iunie – Palatul Peleș, Sinaia, jud. Prahova
29 iunie – Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani
30 iunie – Palatul Culturii, Iași, jud. Iași
Mai multe detalii despre programul concertelor și a modalității de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/
Partenerii SoNoRo Conac susțin refugiații din Ucraina. În contextul situației internaționale dificile pe care o traversăm, SoNoRo Conac și partenerii săi consideră că este important să susțină cauza refugiaților din Ucraina.
BRD Groupe Société Générale și Mastercard susțin organizaţia Narada, care, numai în ultimele 6 luni, prin HartaEdu.ro, a intervenit în peste 90 de unităţi de învăţământ cu o investiţie de 1,5 milioane de lei. În timp de război sau crize, copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă. Mai mult de 30.000 de copii ucraineni au ajuns în România și mulți dintre ei vor ramâne aici și vor frecventa școlile și grădinițele românești. În continuare, BRD Groupe Société Générale și Mastercard, prin Fondul de Rezilienţă în Educaţie, vin în întâmpinarea situaţiei cauzate de conflictul din Ucraina și susține integrarea copiilor ucrainieni în sistemul de învățământ românesc, precum și oferirea de suport psihologic acestora.
La toate concerte SoNoRo Conac va fi promovată această cauză importantă și donarea pentru organizația Narada. Cine dorește să se alăture cauzei și dorește să contribuie o poate face aici:www.narada.ro/doneaza.
Sistemul Medical MedLife este un alt partener important SoNoRo Conac care, încă de la debutul războiului, s-a alăturat autorităților și societății civile și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta vecinii din Ucraina, fie că vorbim de refugiații care au trecut granița sau de oamenii rămași să lupte. După ce, încă din primele zile de conflict, compania a asigurat asistență medicală în regim de prim ajutor pentru ucrainenii ajunși în România, eforturile s-au extins dincolo de graniță, prin trimiterea a peste 65 de tone de materiale sanitare, consumabile și echipamente medicale către spitalele din Ucraina afectate de război.
În continuare, MedLife își îndreaptă atenția spre spitalele din țara vecină, venind în întâmpinarea unor nevoi specifice identificate și comunicate de către autorități. Astfel, prin intermediul partenerilor de la Asociația Zi de Bine, compania strânge fonduri pentru ajutorarea spitalelor din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, au fost uciși peste 130 de civili, dintre care 6 copii și peste 400 civili au fost răniți, dintre care 30 de copii. Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de medicamente, echipamente și materiale sanitare necesare pentru nevoile spitalelor din regiune.
Donațiile se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății: www.zidebine.ro/doneaza/transfer_bancar.
Despre SoNoRo Conac
Inițiat în 2013, turneul SoNoRo Conac și-a propus încă de la început, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural. În cele nouă ediții, turneul SoNoRo Conac a pus pe harta emoțională a țării noastre peste 100 de clădiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din România, dar a și atras atenția publicului internațional asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice de aici.
Muzicieni SoNoRo Conac 2022
Irina Mureșanu, vioară
Violonista Irina Mureșanu este o solistă căutată și muziciană de cameră care a apărut pe scene din Statele Unite, Canada, Europa, Asia și Africa de Sud. Aclamată pentru spectacolele sale elegante, pasionate, concertele sale au fost frecvent citate de The Boston Globe ca fiind printre „cele mai bune spectacole de muzică clasică”. A fost invitată în festivaluri și locuri precum Bargemusic din New York, Festivalul Rockport din Massachusetts, seria de concerte Maine’s Bay Chambers și Festivalul Bowdoin, Festivalul belgian Van de Leie, Festivalul de muzică Reizend din Olanda ș.a.
Laureată și câștigătoare a premiilor de top la mai multe concursuri internaționale de vioară, inclusiv la Montreal International, Queen Elisabeth International, UNISA International String, Washington International și Schadt String Competition, Irina a obținut recunoașterea internațională. Premiile sale includ, de asemenea, Premiul pentru Arte creative și ale spectacolului de la Universitatea din Maryland, o bursă prestigioasă New Music USA, un premiu internațional Pro Musicis, premiul Presser Music, premiul Kate Kinley Fellowship de la Universitatea din Illinois și premiul Arthur Foote de la Harvard Musical Association. Cântă la o vioară Giuseppe Rocca din 1849 cu un arc Étienne Pajeot.
Alissa Margulis, vioară
Născută în Germania, într-o familie de muzicieni ruși, Alissa Margulis a studiat la Köln, Bruxelles și Viena.
Prima ei apariție publică a avut loc la doar șapte ani, alături de soliștii Orchestrei Simfonice din Budapesta. De atunci, a cântat alături de numeroase orchestre precum Camerata Switzerland, Kremerata Baltica, Orchestra Simfonică din Düsseldorf, Orchestra Simfonică din Ierusalim, Orchestrele Südwestrundfunk, Norddeutscher Rundfunk și Westdeutscher Rundfunk sau Orchestra Națională din Lorraine.
Alissa Margulis este o interpretă entuziastă de muzică de cameră, iar printre partenerii ei de scenă se numără Martha Argerich, Yuri Bashmet, Julian Steckel, Ivry Gitlis, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Lilya Zilberstein, Paul Badura-Skoda și Polina Leschenko.
Printre festivalurile la care a participat până în prezent se numără Festivalul de Muzică de Cameră din Ierusalim, Wiener Festwochen, Lockenhaus, Festivalul Menuhin din Gstaad, Davos, Tours, Schleswig-Holstein, Verbier sau Maggio Musicale Fiorentino. Din 2005 și până în prezent, Martha Argerich a invitat-o să interpreteze în fiecare an la Festivalul său, Progetto din Lugano.
Erik Schumann, vioară
Născut în 1982, la Köln, dintr-un tată român și o mamă japoneză, Erik este invitat în mod regulat să cânte, în calitate de solist, alături de orchestre din Europa, Asia și America – orchestrele simfonice NDR din Hamburg și Hanovra, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Simfonică din Düsseldorf, Orchestrele de Cameră din Viena și Zürich, Orchestra Tonhalle din Zürich, Orchestra de Paris, Orchestra Națională Franceză, Orchestra Simfonică Kyoto, dar și Orchestra Simfonică din Chicago sau Orchestra Simfonică Națională din Washington. Printre dirijorii alături de care a urcat pe scenă, se numără Christoph Eschenbach, Gianandrea Noseda, Jiří Bělohlávek și Vassily Sinaisky.
Violoncelistul concertează în săli renumite, precum Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Vienna, Tonhalle Zürich, Sala Victoria Hal din Geneva, Musikhalle din Hamburg, Suntory din Hall Tokyo, Centrul de Artă de la Seul, Concertgebouw din Amsterdam, Salle Pleyel din Paris sau chiar la Luvru. Ca interpret de muzică de cameră, Erik colaborează cu Cvartetul de Coarde Tokyo, cu Markus Groh, Claudio Bohorquez și Henri Sigfridsson și este prim-violonist al Cvartetului Schumann.
Răzvan Popovici, violă
S-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Théâtre des Champs-Elysées din Paris alături de Orchestra de Cameră din Köln, Orchestra de Cameră din Kobe, Orchestra Națională Radio din București, Filarmonica „George Enescu”, Filarmonica Transilvania din Cluj, Chaarts Chamber Artist din Zürich sau Kamerata Kronstadt. A colaborat cu Juliane Banse, Shlomo Mintz, Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Nobuko Imai, Elena Bashkirova, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto, Olli Mustonen, Gilles Apap, Frans Helmerson, Mihaela Martin, Ilya Gringolts, Vladimir Mendelssohn, Louis Lortie, Giovani Sollima şi Thomas Demenga.
Este invitat regulat la festivaluri din întreaga lume, cum ar fi: Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Kuhmo Festival, Spoleto Festival, Mintz Festival Tucumán, Ferrarra Musica, Rolandseck Festival, Boswil Musiksommer, Festival Academy Budapest şi Kobe Music Festival. Printre sălile în care a cântat se numără Carnegie Hall din New York, Musashino Hall din Tokio, Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus şi Musikverein din Viena, South Bank și Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Bozar din Bruxelles. Concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro.
Boris Andrianov, violoncel
Muzicianul
ruso-american Boris Andrianov s-a născut la Moscova, în 1976. A
studiat la Școala Specială de Muzică Gnessin din Moscova (clasa
Verei Birina), la Conservatorul de Stat Ceaikovski din Moscova (clasa
profesoarei Natalia Shakhovskaya) și la Hochschule für Musik Hanns
Eisler Berlin (clasa profesorului David Geringas). A fost laureat al
Concursului Internațional de Violoncel Antonio Janigro din Zagreb,
precum și al concursurilor din Johannesburg, Hanovra (Classica Nova
– In Memoriam Dmitri Șostakovici, ca parte a unui duo cu Alexey
Goribol), Paris (Concours de violoncelle Rostropovitch) și Coreea de
Sud (Concursul Isang Yun). De asemenea, a fost premiat la cel de-al
XI-lea Concurs Internațional Ceaikovski și la Triumph Youth Award,
iar în 2016 a fost intitulat Artist de Onoare al Rusiei. Boris
Andrianov a cântat cu cele mai importante
orchestre
și dirijori din lume, printre care Vladimir Fedoseev, Yury Simonov,
Pavel Kogan, Krzysztof Penderecki, Alexander Vedernikov, Gianandrea
Noseda, Dmitry Liss, Roman Kofman, Vasily Petrenko, Stefan Vladar,
Dmitri Jurowski și Alexander Sladkovsky.
În
spectacole camerale a cântat alături de Yury Bashmet, Menahem
Pressler, Akiko Suwanai, Janine Jansen, Julian Rachlin, Itamar Golan,
Denis Matsuev, Sergey Nakaryakov, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Alexey
Lyubimov, Tatiana Grindenko, pentru a numi doar câțiva. Muzicianul
a participat la Festivalul Regal Suedez, precum și la festivaluri
din Ludwigsburg, Schleswig-Holstein, Edinburgh, Dubrovnik, Colmar,
Davos, Irkutsk (Stars on Baikal), Trans-Siberian Art Festival și
altele. Este, de asemenea, un invitat obișnuit al Festivalului de
muzică de cameră Homecoming din Moscova. A inițiat festivalurile
internaționale Vivacello și Vivarte din Moscova. Din 2009, Boris
Andrianov predă la Conservatorul din Moscova. În 2020 a înregistrat
„Jazz Reflections of Bach Suites” cu Leonid și Niсk
Vintskevich.
Răzvan Suma, violoncel
Născut în 1977 la Cluj-Napoca, Răzvan Suma a urmat cursurile liceului de muzică din oraşul natal, la clasa profesoarei Gabriela Todor. În anul 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.
În 2009 a devenit solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Prestigioasele concursuri „Giovanni Batista Viotti” – Italia, „Markneukirchen” – Germania sau „Villa de Llanes” – Spania sunt doar câteva dintre cele mai importante premii câştigate de Răzvan Suma în participările sale la competiţii naţionale şi internaţionale, în cariera competiţională începută la şase ani.
Răzvan a organizat turnee naționale începând cu anul 2012. Suita de proiecte „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place Tango?”, „Vă place SCHU…?”, „Vă place Beethoven?” sau „Vă plaCello?” l-au plasat în topul celor mai activi violonceliștilor români. Este fondatorul Ansamblului „PlaCello”, din care mai fac parte violonceliștii Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian.
A realizat prima înregistare completă în România, pe CD, a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach și a colaborat cu Maxim Vengerov, Richard Galliano, Wen Sinn Yang, Yi-Bing Chu, Cristian Măcelaru, Philippe Graffin, Misha Katz ș.a.
Freddy Kempf, pian
Născut în Londra în anul 1977, Freddy Kempf a debutat la vârsta de 8 ani, cu Orchestra Filarmonicii Regale, și a devenit cunoscut la nivel național în 1992, când a câștigat concursul BBC Young Musician of the Year. În 1998, faptul că a primit premiul al treilea, și nu primul, la Concursul Internațional de Pian Ceaikovski de la Moscova a provocat proteste din partea publicului și un val de proteste în presa locală, care l-a proclamat „eroul concursului”.
Freddy a susținut recitaluri în multe dintre cele mai importante săli de concert din lume, inclusiv în Sala Mare a Conservatorului din Moscova, Konzerthaus din Berlin, Sala Verdi din Milano, Concertgebouw, Cadogan și Barbican din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Sydney Opera House și Suntory Hall din Tokyo.
De asemenea, a colaborat cu unele dintre cele mai prestigioase instituții muzicale din lume, inclusiv cu Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonia, Orchestra City of Birmingham, Orchestra Simfonică din Göteborg, Filarmonica La Scala, Orchestra Simfonică din San Francisco, ș.a.
Un artist prolific, Freddy înregistrează exclusiv pentru BIS Records. În 2010, înregistrarea Concertelor pentru pian nr. 2 și 3 de Prokofiev cu Orchestra Filarmonicii din Bergen și Andrew Litton a fost nominalizată pentru prestigiosul premiu Gramophone Concerto Award, revista asociată descriind duoul ca fiind „o pereche prokofieviană magistrală”.
Diana Ketler, pian
Născută în Letonia, la Riga, Diana Ketler a început studiul pianului la 5 ani, încurajată de părinții ei. Tatăl ei, un cunoscut bariton, și mama ei, dirijor de cor și profesoară de canto, sunt cei care i-au inspirat dragostea timpurie față de operă și au încurajat-o în colaborările viitoare cu artiști celebri. Diana și-a început cariera solo la o vârstă fragedă, debutând alături de Orchestra Simfonică Națională Letonă la doar 11 ani. Cariera muzicală, atât ca pianistă solo, cât și în calitate de interpretă de muzică de cameră, a purtat-o în nenumărate țări din Europa, Asia sau Statele Unite ale Americii. A cântat pe scene importante, precum Musikverein, Konzerthaus, Carnegie Hall, Kennedy Centre, Wigmore Hall, Suntory Hall, ș.a. Participă în mod regulat la festivaluri precum Lucerna, Boswil, Kuhmo Finlanda, Wiener Musikwochen, Oxford Chamber Music Festival etc.
Diana este membru fondator al Ansamblului Raro, iar alături de Răzvan Popovici a fondat platforma culturală SoNoRo, dar și Festivalul Chiemgauer Musikfrühling din Bavaria. Profesoară la Royal Academy of Music din Londra, a fost numită, în 2016, membră a acestei academii. Din toamna anului 2018 este membră a catedrei de muzică de cameră de la Haute École de Musique din Geneva. Pianista a primit din partea statului leton Great Music Award, cea mai înaltă distincție letonă din domeniul muzical. În timpul liber îi place să citească și să scrie poezie.
José Gallardo, pian
José Gallardo s-a născut în Buenos Aires, Argentina, în 1970, iar la doar 5 ani a început să ia lecții de pian la Conservatorul din oraș. Și-a continuat studiile cu profesorul Poldi Mildner la Universitatea Mainz din, Germania, timp în care și-a descoperit și pasiunea pentru muzică de cameră. A fost inspirat de artiști precum Menahem Pressler, Alfonso Montecino, Karl-Heinz Kämmerling, Sergiu Celibidache și Rosalyn Tureck. A primit numeroase premii naționale și internaționale: Premiul I la Festivalul de Muzică Westphalian Music din Hamm, Germania (1990), premiul “Johannes Gutenberg” a Universității Mainz, Germania (1991) și premiul presei internaționale în Trapani, Italia (1995).
A fost invitat la numeroase festivaluri de muzică, precum Festival Muzicii de Cameră din Lockenhaus, Germania, Festival Asiago, Itala, “Music of the World” Festival în Pforzheim, Germania, Cello Festival în Kronberg, Germania și Rheingau Musical Festival, Germania. A cântat în săli renumite de concerte printre care amintim Tonhalle din Zurich, Musikhalle Hamburg, Kurhaus în Wiesbaden, Teatro della Pergola Florența, Wigmore Hall în Londra și Filarmonica din Berlin. Este activ în multe master class-uri cu Maxim Vengerov, Siegfried Palm, Bernard greenhouse și Steven Isserlis. Între 1998 și 2008 a lucrat ca profesor asistent la Departamentu de Muzică din Universitatea Mainz, iar din 2008 predă la Centrul Leopold-Mozart Centre la Universitatea Augsburg din Germania.
Cristiana Mihart, pian
După ce a absolvit Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Cristiana și-a continuat studiile la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles, iar, in prezent, este doctorand în cadrul programului de cercetare al Școlii doctorale a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan. Între anii 2012-2014, dorind să-şi extindă orizontul claviaturii, a studiat orga şi clavecinul. Cristiana a susținut concerte şi recitaluri pe scene importante din București precum Ateneului Român, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu, Parlamentul României, Palatul Cotroceni – Salonul Cerchez sau Institutul Cultural Român.
Ca solistă sau interpretă de muzică de cameră, a cântat pe numeroase scene din România și din străinătate precum Filarmonicile din Ploiești, Bacau, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Conservatorul Regal din Bruxelles, Mozarteum din Salzburg, Palazzo Rici din Montepulciano, Italia sau Konzerthaus, Berlin, și a fost invitată să participe la mai multe festivaluri precum Serile Lipatti, SoNoRo, Pablo Casals – Prades, Franța și South Bohemian Festival Concertino Praga.
***
Turneu prezentat de: BRD – Groupe Société Générale
Card preferat: Mastercard
Partener principal: Ministerul Culturii
Partener pentru un mâine mai bun: Sistemul Medical MedLife
Sponsori: Illy, Avincis
Parteneri: Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei, Golden Tulip Ana Dome, Restaurantul Hochmeister, Casa Boema
Gazde: Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Oradea, Centrul Municipal de Cultură Arad, Filarmonica de Stat Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Timiș, Muzeul Național de Artă Timișoara, Filarmonica George Enescu, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea, Fundația Pentru Poezie Mircea Dinescu, Port Cultural Cetate, Casa Memorială Compozitor George Stephănescu, Asociația AREFU, Teatrul Maria Filotti Brăila, Muzeul Național Peleș, Conacul Miclescu – Călinești, Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași
Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, TIMPUL, IQads.ro, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Media Image.